cara pakai minyak wangi

7 Cara Pakai Minyak Wangi Yang Betul

Artikel ini akan menerangkan tentang cara pakai minyak wangi dan cara membuat minyak wangi tahan lama.

7 cara pakai minyak wangi ini sekarang adalah bukan lagi satu kehendak bagi semua orang. Minyak wangi menjadi keperluan lebih-lebih lagi bagi seseorang yang mempunyai kerjaya.

7 cara pakai minyak wangi dengan betul ini dapat membantu untuk menyerlahkan personaliti pemakainya dan juga dapat mengurangkan kos perbelanjaan kita.

Cara Pakai Minyak Wangi Yang Betul

Berikut adalah tips 7 cara pakai minyak wangi dengan betul dan kami harap posting ini bermanfaat kepada anda untuk tahu cara pakai perfume dan membuat minyak wangi tahan lama.

minyak wangi mahal
 1. Seelok-eloknya keringkan badan dahulu baru sembur di badan. Bukan ketika badan basah.
 2. Memakai minyak wangi yang sama sepanjang hari bukannya sebelum pergi kerja sembur brand A dan masa ditempat kerja sembur brand B.
 3. Memakai atau sembur perfume di tempat yang betul. Untuk tahu cara sembur ditempat yang betul.
 4. Sembur dari atas ke bawah.
  Kebiasaannya kita akan memakai minyak wangi dari kepala hingga ke bawah. Cuba terbalikkan iaitu mulakan dari bahagian pergelangan kaki ke atas sehingga ke belakang telinga, ada bezanya.
 5. Sembur minyak wangi pada baju atau badan?
  Cara penggunaan antara Eau De Toilette dan Eau De Parfum adalah berbeza. Memakai perfume Eau De Toilette di badan selepas mandi dan sembur Eau De Parfum di baju. Kami akan huraikan kenapa di artikel akan datang nanti.
 6. Elakkan menggosok tempat perfume disembur. Jika menggunakan perfume jenis spray, elakkan menggosok tempat yang anda spray tersebut lebih-lebih lagi di pergelangan tangan. Kalau Admin sendiri, selepas spray di pergelangan tangan, admin cuma akan palitkan kesan semburan tadi ke pergelangan tangan yang satu lagi sahaja. Ini akan menyebabkan bau perfume menjadi tahan lama.
 7. Tempat yang paling sesuai menyimpan perfume adalah di tempat gelap dan bersuhu bilik.

Cara Pakai Minyak Wangi Ikut Sunnah

Mengikut cara Rasulullah memakai minyak wangi, jika memakai minyak wangi, tuangkan ke tapak tangan dan mulakan usap dari alis mata hingga ke kepala.

Anda juga boleh mencuba perfume The Rich Scents yang membawa pengalaman mereka dalam memilih perfume yang sesuai dengan anda. Pilihan perfume lelaki dan perfume wanita yang pasti membuatkan anda terpikat.

Komen Di Sini

Leave a Reply