fbpx

THE RICH SCENTS

7 cara memakai minyak wangi dengan betul

7 cara memakai minyak wangi ini sekarang adalah bukan lagi satu kehendak bagi semua orang. Minyak wangi menjadi keperluan lebih-lebih lagi bagi seseorang yang mempunyai kerjaya.

7 cara memakai minyak wangi dengan betul ini dapat membantu untuk menyerlahkan personaliti pemakainya dan juga dapat mengurangkan kos perbelanjaan kita.

Berikut adalah tips 7 cara memakai minyak wangi dengan betul dan kami harap posting ini bermanfaat kepada anda.

minyak wangi mahal
7 Cara Memakai Minyak Wangi Dengan Betul

Ikuti perkembangan The Rich Scents di Facebook

  1. Seelok-eloknya keringkan badan dahulu baru sembur di badan. Bukan ketika badan basah.

  2. Memakai minyak wangi yang sama sepanjang hari bukannya sebelum pergi kerja sembur brand A dan masa ditempat kerja sembur brand B.

  3. Memakai atau sembur perfume di tempat yang betul. Untuk tahu cara sembur ditempat yang betul. Lihat artikel ini.

  4. Sembur dari atas ke bawah.

  5. Kebiasaannya kita akan memakai minyak wangi dari kepala hingga ke bawah. Cuba terbalikkan iaitu mulakan dari bahagian pergelangan kaki ke atas sehingga ke belakang telinga, ada bezanya.

  6. Sembur minyak wangi pada baju atau badan?

  7. Cara penggunaan antara Eau De Toilette dan Eau De Parfum adalah berbeza. Memakai perfume Eau De Toilette di badan selepas mandi dan sembur Eau De Parfum di baju. Kami akan huraikan kenapa di artikel akan datang nanti.

  8. Elakkan menggosok tempat perfume disembur. Jika menggunakan perfume jenis spray, elakkan menggosok tempat yang anda spray tersebut lebih-lebih lagi di pergelangan tangan. Kalau Admin sendiri, selepas spray di pergelangan tangan, admin cuma akan palitkan kesan semburan tadi ke pergelangan tangan yang satu lagi sahaja. Ini akan menyebabkan bau perfume menjadi tahan lama.

  9. Tempat yang paling sesuai menyimpan perfume adalah di tempat gelap dan bersuhu bilik.

Semoga bermanfaat


Testimoni Pelanggan The Rich Scents

The Rich Scents antara jenama perfume inspired terbaik di Malaysia dan kepakaran kami adalah membantu pengemar perfume memiliki wangian setanding jenama Antarabangsa dengan harga yang jauh lebih murah.

Baca juga : tips untuk bau minyak wangi tahan lebih lama

Matlamat kami adalah untuk menyediakan “superstore” bagi pengemar perfume berjenama mendapatkan wangian yang tahan lama (lebih 8 jam), mesra solat, senang dibawa dan yang paling penting tanpa berbelanja ratusan ringgit. Terdapat lebih 50 jenis wangian dari jenama terkenal yang memenuhi citarasa pelanggan sejak kami beroperasi.

'Semua Orang Boleh Wangi'

Perfume Terbaru Di The Rich Scents

Anda Mungkin Suka Baca Blog Dibawah

Komen Di Sini

Leave a Reply